Burhaniye Turu


Balıkesir ilinin ilçesi olan Burhaniye M.Ö. 1443 yılında kurulmuştur ve Ege denizi kıyısında yer almaktadır. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Kuzeyinde Kaz dağları (İda Dağı), Batısında Ege denizi, kuzeyinde Edremit, güneyinde Gömeç ve Ayvalık, doğusunda Havran, güneydoğusunda Bergama bulunmaktadır. Burhaniye verimli ova üzerine kurulmuştur.

Burhaniye tarihi, kültürel eserleri, doğal güzellikleri ile görülmeye değer yerler arasında bulunmaktadır. Turizm şirketleri Burhaniye’ye kültür turları düzenlemektedir. Görülecek eserler arasında Roma ve Osmanlı döneminden günümüze kadar korunarak gelmiş eserler bulunmaktadır. Roma dönemi su kemerleri, Hanay Cami, Mehmedemin Ağa Camii, Hasanağa Cami, Koca Camii, Hacıahmet Cami Burhaniye’de bulunan tarihi eserlerdir.

Burhaniye’de gezi ve ören yerleri bulunmaktadır. Doğal bitki örtüsü açısından zengindir. Zeytin ağaçları, çam ağaçları, palamut ağaçları, fıstık çamı, akasya, çınar, sedir, mimoza, okaliptüs, ıhlamır, akçaağaç, gibi ağaç çeşitleri ve meyve ağaçları Burhaniye bitki örtüsü ağaçlarıdır. Ayrıca Ören de 1620 adet palamut meşesi ağacı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından koruma altına alınmıştır. Doğal kaynak suyu olan Düdüklü kaynak suyu bulunmaktadır.  Burhaniye Kaplıcaları da bulunmaktadır.

Ege denizine 17 kilometre kıyı şeridi bulunmaktadır ve temiz ve ince kuma sahip doğal plajlar bu sahil şeridinde yer almaktadır. Turizm şirketleri Burhaniye’ye günübirlik veya konaklamalı turlar düzenlediğinde misafirler doğa gezisi yapmakta, denize girmekte, kaplıcalara gitmekte, tarihi ve kültürel yerleri gezmektedir.  Burhaniye misafirleri otel motel veya Burhaniye kiralık yazlık villa ve Burhaniye kiralık yazlık evlerde konaklamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder