Dalyan Turu


Turizm firmaları tarafından Türkiye’nin en güzel tatil beldelerine turlar düzenlenmektedir. Akdeniz bölgesi turları arasında Dalyan Turu da yer almaktadır. Kültürel ve doğal güzellere sahip olan Dalyan Muğla İli Ortaca İlçesine bağlı tatil beldesidir.  Dalyan İztuzu Plajı dünyaca ünlüdür. Caretta caretta kaplumbağaların yumurtalarını bıraktığı plaj görülmeye değerdir.

Dalyan turu düzenleyen arkadaş grupları, fotoğraf grupları da bulunmaktadır. Dalyan turuna katılan misafirler konaklama sıkıntısı yaşamamakta otel, motel, pansiyon, Dalyan kiralık yazlık villa, kiralık yazlık evlerde konaklamaktadır.

Dalyan anayol’dan 12 km. içerde bulunmaktadır. Dalyan kanalı Köyceğiz Gölü’nü Akdeniz’e bağlamaktadır. Beldenin ismi Köyceğiz Dalyanıdır ancak Dalyan olarak söylenmektedir. Balıkçılıkla ve turizm geliri ön plandadır. Turizm açısından sürekli gelişmektedir. Dalyan misafirleri burada dolu dolu bir tatil yaşamaktadır. Dalaman havaalanına 28 kilometre uzaklıktadır. Köyceğiz’e 20 Ortaca’ya 12 km. mesafede bulunmaktadır.

Antik kent Kaunos Dalyan’da bulunmaktadır. Karia’lılar tarafından 2500 yıl önce kurulmuştır. Antik bir liman şehridir. Antik şehir kalıntıları arasında Roma Hamamı, kilise, tiyatro, pazaryeri  görülebilmektedir.

Dalyan’da kafeler, mağazalar, restoranlar bulunmaktadır. Misafirler restoranlarda en leziz, en taze deniz ürünlerini yemekte, kafe ve barlarda keyifli vakit geçirmektedir. Dalyan misafirleri İztuzu plajında denize girmekte, antik şehri gezmekte, tekne turlarına katılmakta, su sporları ve dalış yapmakta, doğa yürüyüşü, bisiklete binme, foto safari, jip safari yapmaktadır.

Dalyan kiralık yazlık villaları dayalı döşeli olarak kiralanmaktadır. Özel bahçeli, özel yüzme havuzlu villalar tüm misafirlerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde farklı özelliklerdedir. Denize sıfır, deniz manzaralı, orman manzaralı, tatil beldesi merkezinde, merkezden uzak Dalyan kiralık villalar bulunmaktadır. Rezervasyon sırasında belirlenen ücret dışında elektrik, su, gaz giderliri için ek bir ücret talep edilmemektedir. Dalyan yazlık villaları temiz bir şekilde teslim edilmekte, misafirler istediği gün sayısı kadar kiralamaktadır.

Dalyan da tatil yapan misafirler hem eğlenmekte, hem dinlenmekte, özgür bir şekilde dolu dolu tatil yaşamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder